Eltruckar-motvikt

Atlet Balance ET15
Atlet Balance ET15
Hyster E2.2-3.5XN
Hyster E2.2-3.5XN
Toyota Traigo HT
Toyota Traigo HT

Den elektriska motviktstrucken bär lasten framför den främre hjulaxeln och balanserar upp lasten med sin egen tyngd. Truckens eget batteri fungerar som motvikt.
Eldrivna motviktstruckar används huvudsak för inomhushantering. De flesta modeller ligger under fem ton i lyftförmåga. Men det finns modeller som är anpassade för hantera betydligt tyngre laster. Någon enstaka modell klarar att lyfta ett par tiotals ton.

De moderna eltruckarna är försedda med växelströmsmotorer (AC). Till fördelarna med den motortypen är att de kräver mindre underhåll än de äldre likströmsmotorer. Elektroniken som krävs för att styra motorerna är betydligt mer avancerad än för likströmsmotorer.

En annan tydlig tendens är att trehjuliga truckar har blivit vanligare på marknaden. De är smidigare än de traditionella fyrhjulingarna. Vändradien och därmed också gångbreddsbehovet blir mindre. De är instabilare än fyrhjulingarna, men inbyggda säkerhetssystem hjälper till att hålla trucken på rätt köl.

 

 

Välkommen att kontakta oss!
Göteborgs Truckservice GTS AB
Ett komplett truckprogram!
Hestra Truck & Maskin AB
Alla typer av truckar, både nytt och begagnat. Service och reservdelar.
Linde Material Handling AB
Semax utvecklar gaffeltruckar och truckar för pappershantering och annat ömtåligt gods med fokus på bästa sikt, kompakt design, effektivitet och styrka.
Semax Material Handling AB
Still Sverige är en komplett leverantör av truckar för alla materialhanteringsbehov och tjänster. Även specialvagnar.
Still Sverige AB