Terminaldragtruckar

thb67-mafi-med-bock-ih
Terminaltraktorn används för att lasta trailrar på DFDS Tor Lines roro-fartyg till England.

Terminaldragtruckarna, som ofta också kallas terminaltraktorer eller tugmasters, används för att lasta och lossa trailrar och andra typer av lastbärare på fartyg. I norra Europa är hamnarna den absolut dominerande arbetsplatsen. Terminaldragtruckarna används också för rangering av trailrar och släp på lastbilsterminaler. I utbildningsplanen TLP10 klassas terminaldragtruckarVKP som trucktyp D2.

Precis som dragbilar är terminaltraktorerna utrustade med en vändskiva för trailrar. De kan också förses också med andra specialredskap för hantering av flak och kassetter. Förarhytt och drivlina är specialanpassade för att effektivt kunna lasta, lossa och rangera.

Lastning och lossning av trailrar, flak och kassetter på roro-fartyg i nordiskt klimat är en av de mest krävande uppgifterna. Oftast används terminaltraktorer med fyrhjulsdrift i hamnarna.

 

Välkommen att kontakta oss!
Göteborgs Truckservice GTS AB
Swisslog skapar framtiden inom intralogistik med robotar, datadrivna och flexibla automatiserade lösningar som ger exceptionellt värde för våra kunder.
Still Sverige är en komplett leverantör av truckar för alla materialhanteringsbehov och tjänster. Även specialvagnar.
Still Sverige AB
Produkter för lagermärkning och prisinformation - etiketthållare och etiketter. 5S & LEAN dekaler för golvmärkning, placeringsdekaler, verktygsdekaler, etiketter och gångskyltar.
Scim Display AB
I 30 år har PMC utvecklat gaffelspridningsaggregat med sideshift för OEM, dealers och slutanvändare.
PMC Attachment AB
Semax utvecklar gaffeltruckar och truckar för pappershantering och annat ömtåligt gods med fokus på bästa sikt, kompakt design, effektivitet och styrka.
Semax Material Handling AB
Vi är marknadens starkaste och bästa partner för användare av tung mobil utrustning för materialhantering.
Märksystem, Lagerlådor, Rfid-etiketter, lastpallar, transportförpackningar.
Boxon AB
Professionella lager- och logistiklösningar för optimering av varuflöden och kapacitet på lagret och i produktionen. Vi planerar och genomför hela ditt projekt – från ritning till leverans, montering, driftsättning och service. Med BITO får du allt från